BUP Tynset gir utrednings- og behandlingstilbud til barn og unge i alderen 0-18 år, hvor det er påvist eller er mistanke om psykiske lidelser. Tilbudet er frivillig.
Barnehager og skoler
Se hjemmeside til Tynset kommune
Barnevernstjenesten i Nord-Østerdal
Kommunene Alvdal, Folldal, Tolga, Tynset og Rendalen har felles barneverntjeneste med hovedkontor på Tynset.
Familievernkontoret
Familievernkontorene tilbyr rådgiving, veiledning, kurs og samtalegrupper. Du kan ta kontakt for en uforpliktende samtale eller bestille time.
Frambu (spesialisthelsetjeneste)
Frambu er en del av spesialisthelsetjenesten og har spesiell kompetanse på over 400 ulike sjeldne diagnoser. Frambu tilbyr veiledning, kurs og leire til familie, samt veiledning til støtte og hjelpeapparatet rundt barnet.
Fritidskoordinator
Fritidskoordinator kan hjelpe deg med å komme i gang eller delta i en fritidsaktivitet.
Habiliteringstjenesten
Habiliteringstjenesten, Sanderud, Innlandet sykehus, har ansvar for å tilby spesialisthelse-tjenester til barn og unge i aldersgruppen 0-18 år som trenger habilitering.
Helse- og omsorgstjenester
Se hjemmeside til Tynset kommune
Helsestasjon
Helsestasjonstjenesten er en lovpålagt tjeneste for alle barn og unge mellom 0-20 år. Den skal bidra med å forebygge sykdom og fremme god helse hos barn og unge.
Helsestasjon for ungdom
Gratis tilbud om råd, hjelp og veiledning til ungdom mellom 13-25 år
Kultur og fritid
Se hjemmeside til Tynset kommune
NAV
Se hjemmeside til Tynset kommune
PP-tjenesten
PPT skal hjelpe skoler og barnehager med å legge til rette for barn og elever med behov for særskilt tilrettelegging, for at de skal ha et inkluderende, likeverdig og tilpasset pedagogisk tilbud.
Psykisk helsetjeneste – drop in
Dette er et tilbud for de over 16 år og som trenger noen å snakke med, eller som er pårørende.
Psykisk helsetjeneste barn og unge
Psykisk helsetjeneste barn og unge er en tjeneste som arbeider på flere områder rundt barn og unge.
Statped
Statped bistår kommunen med spesialpedagogiske tjenester innenfor seks ulike fagområder: ervervet hjerneskade, hørsel, syn, språk og tale, sammensatte lærevansker, kombinerte syn- og hørseltap og døvblindhet.
Ungdomskontakt
En ungdomskontakt har god oversikt over ungdom og hvilke utfordringer de kan stå ovenfor. Ungdomskontakten er til stede for alle ungdommer mellom 13-24 år og deres foresatte/foreldre.